Zupa krem z pietruszki

opycha.pl
Pewnie jak słyszysz zupa krem z pietruszki to nie skaczesz pod niebo z radości? No tak, bo przecież pietrucha to tylko do rosołu z resztą włoszczyzny... Taki pogląd się w nas utrwalił. Dzisiaj spróbuję więc namówić Cię na przepyszny krem z pietruszki, który jest prosty w przygotowaniu, ale bardzo smaczny. W przepisie podaję bulion - nie wnikam, czy warzywny, czy na mięsie, czy nawet z kostki, Twoja sprawa, ale oczywiście polecam domowy wywar.
zupa-krem-z-pietruszki
Wersja do druku
Ilość - 3 -4 osoby

Składniki:

  • 800 g korzenia pietruszki
  • 1 l bulionu
  • 80 ml mleczka kokosowego
  • 4 ząbki czosnku
  • sól/pieprz

Sposób wykonania:

  • Obierz pietruszkę, pokrój w średnią lub mała kostkę i wrzuć do garnka. Następnie obierz ząbki czosnku i dodaj w całości do pietruszki.
  • Zalej pietruszkę bulionem i gotuj do miękkości, po czym dolej mleczko kokosowe i zmiksuj.
  • Posmakuj, czy zupa Ci odpowiada. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
0 0 głosy
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Beata Janiszewska
Beata Janiszewska
4 lat temu

Aromatyczna,rozgrzewająca-niebo w gębie.Uwielbiam!

opycha.pl
4 lat temu
Odpowiedz do  Beata Janiszewska

Dzięki Beatka, nich przepis służy!!! 😀

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka prywatności i cookies

2
0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x