578
Pewnie jak słyszysz zupa krem z pietruszki to nie skaczesz pod niebo z radości? No tak, bo przecież pietrucha to tylko do rosołu z resztą włoszczyzny... Taki pogląd się w nas utrwalił. Dzisiaj spróbuję więc namówić Cię na przepyszny krem z pietruszki, który jest prosty w przygotowaniu, ale bardzo smaczny. W przepisie podaję bulion - nie wnikam, czy warzywny, czy na mięsie, czy nawet z kostki, Twoja sprawa, ale oczywiście polecam domowy wywar.
Wersja do drukuIlość - 3 -4 osoby
Składniki:
- 800 g korzenia pietruszki
- 1 l bulionu
- 80 ml mleczka kokosowego
- 4 ząbki czosnku
- sól/pieprz
Sposób wykonania:
- Obierz pietruszkę, pokrój w średnią lub mała kostkę i wrzuć do garnka. Następnie obierz ząbki czosnku i dodaj w całości do pietruszki.
- Zalej pietruszkę bulionem i gotuj do miękkości, po czym dolej mleczko kokosowe i zmiksuj.
- Posmakuj, czy zupa Ci odpowiada. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Aromatyczna,rozgrzewająca-niebo w gębie.Uwielbiam!
Dzięki Beatka, nich przepis służy!!! 😀
[…] jest tania, a jutro może kosztować fortunę. Nauczyłam się tego, gdy polecałam swój przepis na zupę z korzenia pietruszki jako niskobudżetowy. Nagle ceny pietruszki poszybowały w kosmos i zupa zrobiła się dość […]