Szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą

opycha.pl
Dzisiaj mam coś ekspresowego! Z racji tego, że każdego dnia częściej widzę wszędzie pytania "dajcie propozycje na szybki obiad", "dajcie coś prostego, bo nie lubię gotować" postanowiłam wyciągnąć pomocną dłoń w tym temacie. Podaję przepis na szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą. Są dość syte, więc proponuję zjeść jeden na mały głód, albo dwa na większy. Jeśli zdecydujesz się na jeden, to ten drugi może poczekać w lodówce i najwyżej go sobie później podgrzejesz na patelni... Oczywiście użyłam gotowych wrapów, bo gdybym jeszcze kazała robić własnoręcznie tortille, to przepis już nie byłby szybki.
Wersja do druku
Ilość - 2 sztuki

Składniki:

  • 2 wrapy (ja miałam pełnoziarniste)
  • mała puszka tuńczyka w kawałkach (lub pół normalnej puszki w oleju lub sosie własnym)
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • spory lub średni pomidor
  • ok. 100 g sera startego na dużych oczkach (ja miałam mozarellę)
  • garść kolendry lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  • Pokrój pomidora w średnią kostkę. Fasolę odsącz z zalewy. Kolendrę lub pietruszkę drobno posiekaj.
  • Do miski wrzuć tak przygotowane składniki, dodaj kawałki odsączonego tuńczyka, starty ser, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  • Rozgrzej suchą patelnię (najlepiej grillową). Na każdym wrapie ułóż połowę farszu tak, aby znalazł się na jego brzegu. Zawiń kawałek wrapa jak naleśnik, po czym złóż skrajne boki do środka i ciasno zwiń do końca. Takie zawiniątko połóż na rozgrzanej patelni i podgrzewaj, aż wrap się zrumieni, po czym obróć na drugi bok i zrób dokładnie tak samo. Twoje szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą są już gotowe!
5 1 głosuj
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Jay
Jay
5 lat temu
Oceń wpis :
     

smaczny i szybki przepis polecam

2
0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x