Spaghetti z sosem z indyka, szpinaku i sera camembert

opycha.pl
Jesteś typem człowieka, który lubi szybki, ale pożywny obiad? Najlepiej w takim przypadku sprawdzają się makarony. Przychodzę więc z pomocą i proponuję spaghetti z sosem z indyka, szpinaku i sera camembert. Bardzo proste w przygotowaniu danie, które zaskoczy Cię swoim smakiem. Oczywiście to zasługa głównie sera, ale jego połączenie ze szpinakiem też było dobrym pomysłem. Zapraszam do kuchni!
Wersja do druku
Ilość - 1 osoba

Składniki:

  • garść makaronu spaghetti (dla jednej osoby)
  • pół polędwiczki z indyka (jeśli lubisz mięso, możesz użyć całej)
  • 2 porządne garści liści szpinaku
  • serek camembert
  • pół szklanki mleka
  • ząbek czosnku
  • odrobina oliwy
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • woda do zagotowania makaronu

Sposób wykonania:

  • Wstaw wodę na makaron, a w międzyczasie przygotuj składniki. Czosnek obierz i posiekaj (nie musi być ekstra drobno), szpinak rozdrobnij nożem, camembert podziel na małe części, mięso indyka pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
  • Gdy woda zacznie wrzeć dosyp sól, dodaj makaron i gotuj al dente (po ugotowaniu odcedź). W międzyczasie rozgrzej na patelni chlust oliwy (uważaj, aby jej nie spalić), wrzuć na nią mięso i posyp odrobiną soli. Podsmażaj, aż mięso się zetnie, po czym dodaj szpinak i czosnek. Co jakiś czas zamieszaj w patelni. Gdy szpinak już się zblanszuje, dosyp gałkę muszkatołową. Zalej całość mlekiem, dodaj camembert i podgrzewaj, aż ser się rozpuści, a sos zredukuje.
  • Wyłóż makaron na talerz, a na środek wlej sos. Twoje spaghetti z sosem z indyka, szpinaku i sera camembert jest już gotowy!
0 0 głosy
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze

0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x