Serowa pasta kanapkowa z sera typu lazur

opycha.pl
Dzisiaj mam coś dla wszystkich fanów sera! Przepis jest banalnie prosty, a może dać wiele szczęścia każdemu wielbicielowi sera z niebieską pleśnią. Ponadto serowa pasta kanapkowa z sera typu lazur, którą dzisiaj proponuję jest bogata w smaku, ale świetnie skomponuje się również z innymi składnikami na kanapce, natomiast jest bardziej praktyczna w zastosowaniu niż normalny ser. Nie spada z kanapki, nie trzeba stosować innego smarowidła. Ja już swoją zjadłam, a Ty nie czekaj, tylko leć do garów!
Wersja do druku

Składniki:

  • - 100 g sera typu lazur (z niebieską pleśnią)
  • - 3 łyżki oliwy
  • - 1/4 szklanki mleka

Sposób wykonania:

  • Ser pokrój w niedużą kostkę. Do rondelka wlej oliwę i rozgrzej na małym ogniu, po czym wrzuć do niego także kawałki wcześniej pokrojonego sera. Dalej podgrzewaj, wciąż na małym ogniu.
  • Gdy ser się zacznie rozpuszczać przemieszaj go, wlej mleko i dalej podgrzewaj na małym ogniu często mieszając do momentu, aż "sos" się zredukuje i zgęstnieje.
  • Przelej masę serową do miseczki lub słoiczka i odstaw na jakiś czas, aby stężała. Twoja serowa pasta z sera typu lazur jest już gotowa!
0 0 głosy
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka prywatności i cookies

0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x