Pasta kanapkowa z tuńczyka z jajkiem

8 sierpnia 2018opycha.pl

Dzisiaj mam dla Ciebie propozycję, która pomoże w przynajmniej dwóch sytuacjach. Problem numer jeden - ugotowałeś o jedno jajko za dużo i nie masz na nie pomysłu. Problem numer dwa - lubisz kanapki, ale nie chcesz ich przygotowywać zawsze z serem i wędliną. Moja pasta kanapkowa z tuńczyka z jajkiem to świetna opcja w takich sytuacjach! Jest prosta i stosunkowo szybka w przygotowaniu, a do tego smakuje bardzo dobrze, więc żyć, nie umierać 😉 Gdy ja zrobiłam swoją, to nie mogłam się od niej oderwać!

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Ilość porcji: 1 słoiczek

Stopień trudności: proste

Składniki

  • puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju)
  • jajko ugotowane na twardo
  • pół średniej białej cebuli
  • ząbek czosnku
  • odrobina oliwy
  • ewentualnie sól

Sposób przygotowania

  1. Pokrój cebulę w drobną kosteczkę, czosnek posiekaj jak najdrobniej. Na małej patelni rozgrzej odrobinę oliwy, po czym wrzuć cebulę. Gdy się zacznie złocić dodaj czosnek i jeszcze chwilkę podsmażaj.
  2. Zdejmij z jajka skorupkę i pokrój je na kawałki.
  3. Do pojemnika wrzuć jajko, podsmażoną cebulę i czosnek, a także cała zawartość puszki z tuńczykiem. Zmiksuj wszystko na gładko. Twoja pasta kanapkowa z tuńczyka z jajkiem jest już gotowa!
Życzę smacznego - Ania
https://opycha.pl/pasta-kanapkowa-z-tunczyka-z-jajkiem/

Poprzedni post Kolejny post