Pasta kanapkowa z tuńczyka z jajkiem

opycha.pl
Dzisiaj mam dla Ciebie propozycję, która pomoże w przynajmniej dwóch sytuacjach. Problem numer jeden - ugotowałeś o jedno jajko za dużo i nie masz na nie pomysłu. Problem numer dwa - lubisz kanapki, ale nie chcesz ich przygotowywać zawsze z serem i wędliną. Moja pasta kanapkowa z tuńczyka z jajkiem to świetna opcja w takich sytuacjach! Jest prosta i stosunkowo szybka w przygotowaniu, a do tego smakuje bardzo dobrze, więc żyć, nie umierać 😉 Gdy ja zrobiłam swoją, to nie mogłam się od niej oderwać!
pasta kanapkowa z tuńczyka-z-jajkiem
Wersja do druku
Ilość - 1 słoiczek

Składniki:

  • puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju)
  • jajko ugotowane na twardo
  • pół średniej białej cebuli
  • ząbek czosnku
  • odrobina oliwy
  • ewentualnie sól

Sposób wykonania:

  • Pokrój cebulę w drobną kosteczkę, czosnek posiekaj jak najdrobniej. Na małej patelni rozgrzej odrobinę oliwy, po czym wrzuć cebulę. Gdy się zacznie złocić dodaj czosnek i jeszcze chwilkę podsmażaj.
  • Zdejmij z jajka skorupkę i pokrój je na kawałki.
  • Do pojemnika wrzuć jajko, podsmażoną cebulę i czosnek, a także cała zawartość puszki z tuńczykiem. Zmiksuj wszystko na gładko. Twoja pasta kanapkowa z tuńczyka z jajkiem jest już gotowa!
0 0 głosy
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
6 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
HaniaK
HaniaK
4 lat temu

Mega, uwielbiam takie pasty i tak mi narobiłaś smaka, że jutro sobie zrobię na śniadanie 🙂 I ten ogórek, idealne połączenie!

opycha.pl
opycha.pl
4 lat temu
Odpowiedz do  HaniaK

Tak! Na początku się wahałam, czy tego ogórka nie posiekać drobno jako integralny składnik pasty, ale doszłam do wniosku, że nie każdy musi lubić, poza tym fajnie chrupie taki cały plaster 😀 Bardzo się cieszę, że trafiłam w gusta!

Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondi
4 lat temu

Osobno – pastę jajeczną i pastę z tuńczyka robiłam, ale nie próbowałam ich nigdy łączyć, więc z chęcią wypróbuję Twój przepis 🙂

opycha.pl
opycha.pl
4 lat temu

No to jajko jakoś intuicyjnie dorzuciłam, wydało mi się to naturalnym połączeniem… po raz kolejny jestem zdziwiona, że coś, co mój mózg przyjął za oczywiste jednak takie nie jest, ale to nawet pokrzepiające, bo pokazuję coś nowego 😉 Dzięki Madzia za miły komentarz!

Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondi
4 lat temu
Odpowiedz do  opycha.pl

Samo połączenie nie jest nieoczywiste, bo w sałatkach takowe wykorzystuję 😉 Po prostu nie przyszło mi do głowy, że można zrobić pastę z tych dwóch składników, więc owszem – pokazałaś mi coś nowego i jestem Ci za to bardzo wdzięczna! 🙂

opycha.pl
opycha.pl
4 lat temu

Super, bardzo się cieszę! 😀

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka prywatności i cookies

6
0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x