1,K
Jeśli szukasz czegoś prostego, szybkiego i wegetariańskiego, to mam idealny przepis! Moja dzisiejsza propozycja to kasza kuskus z warzywami. Sama przygotowuję ją, gdy muszę zabrać coś do pracy, a już jestem ze wszystkim spóźniona. Fakt, że jako lunchbox ta potrawa jest ryzykowna, bo zawiera cebulę i kiszone ogórki, ale to już indywidualnie musisz rozpatrzyć 😉 Kasza kuskus z warzywami smakuje dobrze zarówno na ciepło (zaraz po przygotowaniu), jak i na zimno, więc pod tym względem świetnie nadaje się jako pudełko do pracy!
Wersja do drukuIlość - 1 osoba
Składniki:
- pół szklanki suchej kaszy kuskus
- szklanka bulionu
- pół puszki czerwonej fasoli
- pół żółtej papryki
- 2 nieduże ogórki kiszone
- pół małej czerwonej cebuli
- garść siekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
- Doprowadź bulion do wrzenia, zalej nim kaszę i odstaw pod przykryciem aż kasza wypije płyn.
- Ogórka pokrój w niedużą kostkę, paprykę w paski, a cebulę małą kosteczkę.
- Do kaszy dodaj pokrojone warzywa, odcedzoną fasolę i natkę pietruszki. Wymieszaj wszystko dokładnie. Twoja kasza kuskus z warzywami jest już gotowa!