kasza kuskus z warzywami
Jeśli szukasz czegoś prostego, szybkiego i wegetariańskiego, to mam idealny przepis! Moja dzisiejsza propozycja to kasza kuskus z warzywami. Sama przygotowuję ją, gdy muszę zabrać coś do pracy, a już jestem ze wszystkim spóźniona. Fakt, że jako lunchbox ta potrawa jest ryzykowna, bo zawiera cebulę i kiszone ogórki, ale to już indywidualnie musisz rozpatrzyć 😉 Kasza kuskus z warzywami smakuje dobrze zarówno na ciepło (zaraz po przygotowaniu), jak i na zimno, więc pod tym względem świetnie nadaje się jako pudełko do pracy!
kasza kuskus z warzywami
Wersja do druku
Ilość 1 osoba

Składniki:

  • pół szklanki suchej kaszy kuskus
  • szklanka bulionu
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • pół żółtej papryki
  • 2 nieduże ogórki kiszone
  • pół małej czerwonej cebuli
  • garść siekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  • Doprowadź bulion do wrzenia, zalej nim kaszę i odstaw pod przykryciem aż kasza wypije płyn.
  • Ogórka pokrój w niedużą kostkę, paprykę w paski, a cebulę małą kosteczkę.
  • Do kaszy dodaj pokrojone warzywa, odcedzoną fasolę i natkę pietruszki. Wymieszaj wszystko dokładnie. Twoja kasza kuskus z warzywami jest już gotowa!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o