Figa z serem feta i miodem

opycha.pl
Podczas ostatniej podróży po Bałkanach jeden z towarzyszy powiedział "ale bym teraz zjadł ser z miodem". Jak to usłyszałam, to nie mogłam się otrząsnąć... Ser z miodem? Feeee... Coś jednak musiało się w mojej głowie poukładać, bo po przyjeździe do Grecji wzięło mnie na wariację na ten temat, czyli figę z serem feta i miodem. Niestety nie zdążyłam tego specjału przygotować, choć figi leżały w Kavali dosłownie na chodniku. Na szczęście import się rozwija, możemy bez problemu zakupić w Polsce egzotyczne warzywa, owoce oraz produkty dziedzictwa kulinarnego innych krajów. Zatem śmigaj do sklepu po figi, ser feta, miód pewnie już masz!
figa-z-serem-feta-i-miodem
Wersja do druku
Ilość - 1 osoba

Składniki:

  • 1 figa
  • ok. 30 g sera feta
  • 2-3 łyżki płynnego miodu (najlepiej gryczany)

Sposób wykonania:

  • Pokrój figę w ósemki, po czym rozłóż na talerzyku.
  • Pokrusz na figę ser feta. Kawałki nie powinny być zbyt duże.
  • Polej całość miodem.
0 0 głosy
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka prywatności i cookies

0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x