Faszerowane jajka z awokado

opycha.pl
Dzisiaj mam propozycję dla wszystkich fanów jajek. Nie jest tajemnicą, że jajka i awokado to świetne połączenie. Ponadto przepis, który dzisiaj udostępniam świetnie się nada na śniadanie wielkanocne i będzie super alternatywą dla zapychania się majonezem. Co więc dzisiaj proponuję? Na stół wjeżdżają dzisiaj faszerowane jajka z awokado. Prosty, ale smaczny sposób na to, żeby odchudzić tradycyjne jajca z majonezem, a przy okazji ciekawa odmiana. Zapraszam gorąco do kuchni, a przy okazji czekam z zapartym tchem na relację jak Ci smakowało!
jaka faszerowane z awokado fit wielkanoc
Wersja do druku
Ilość - 2 jajka

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo (ewentualnie lekko miękko)
  • pół awokado
  • kilka listków pietruszki
  • łyżka oliwy
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  • Ugotowane jajka obierz ze skorupki (lub mogą być w skorupce, jeśli wolisz), przekrój na pół i wyjmij żółtka. Umieść je w miseczce lub innym naczyniu, w którym zamierzasz przygotować farsz.
  • dodaj awokado. Jeśli jest dość dojrzałe, to wyjmij miąższ łyżką ze skórki, a jeśli jest twardawe, to obierz i koniecznie pokrój w jak najdrobniejsze kawałki. Dolej oliwę i zagnieć widelcem lub zmiksuj na jednolitą masę.
  • Posiekaj teraz liście pietruszki jak najdrobniej Ci się uda i dodaj wraz kurkumą i solą do farszu. Ponownie wymieszaj dokładnie masę.
  • Nafaszeruj połówki jajek. Możesz użyć zwilżonej łyżeczki, ale jeśli chcesz osiągnąć ładniejszy efekt użyj rękawa cukierniczego lub szprycy. Twoje faszerowane jajka z awokado są już gotowe!
0 0 głosy
Oceń wpis
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze

0
Chętnie poznam twoje zdanie, zostaw komentarz!x