domowa fit nutella, dietetyczny deser, wegańskie śniadanie

Bycie fit jest teraz na czasie, ale nie okłamujmy się - większość z nas ma słabość do łakoci! Dlatego powszechne robią się dietetyczne słodkości. Ja też nie zamierzam odstawać i podzielę się dzisiaj z tobą moim prostym przepisem na coś, co skradło już niejedno serce. Moja dzisiejsza propozycja to domowa fit nutella, którą robi się błyskawicznie. Cukier jest zastąpiony syropem z agawy lub miodem. W przypadku miodu nie muszę chyba tłumaczyć, że jest to bardzo zdrowy składnik, o ile się go nie podgrzewa, a tutaj robi się wszystko na zimno. Do tego awokado, czyli źródło dobrego tłuszczu i słodki banan... Żyć, nie umierać! To jak, wchodzisz w to?

Domowa fit nutella

Ilość: 1 słoiczek

Poziom trudności: proste

Składniki:

  • pół dojrzałego awokado
  • średni banan
  • łyżeczka masła orzechowego
  • 3-4 łyżeczki kakao
  • miód lub syrop z agawy (ilość wg uznania)

Sposób wykonania:

  1. Wyjmij łyżką miąższ z awokado i wrzuć do naczynia razem z bananem obranym ze skórki i rozdrobnionym na mniejsze kawałki. Zmiksuj na gładką masę.
  2. Do masy dodaj masło orzechowe, 3 łyżeczki kakao i najpierw łyżeczkę miodu lub syropu z agawy. Ponownie zmiksuj na gładko.
  3. Posmakuj, w razie potrzeby dodaj jeszcze łyżeczkę kakao, agawę lub miód i ponownie zmiksuj.
  4. Twoja domowa fit nutella jest już gotowa. Koniecznie podziel się swoją opinią na jej temat w komentarzu!

Podobne wpisy