Zupa krem z pietruszki

3 września 2017opycha.pl

Pewnie jak słyszysz zupa krem z pietruszki to nie skaczesz pod niebo z radości? No tak, bo przecież pietrucha to tylko do rosołu z resztą włoszczyzny... Taki pogląd się w nas utrwalił. Dzisiaj spróbuję więc namówić Cię na przepyszny krem z pietruszki, który jest prosty w przygotowaniu, ale bardzo smaczny. W przepisie podaję bulion - nie wnikam, czy warzywny, czy na mięsie, czy nawet z kostki, Twoja sprawa, ale oczywiście polecam domowy wywar.

Ilość porcji: 3-4 osoby

Stopień trudności: proste

Zupa krem z pietruszki

Składniki

  • 800 g korzenia pietruszki
  • 1 l bulionu
  • 80 ml mleczka kokosowego
  • 4 ząbki czosnku
  • sól/pieprz

Sposób przygotowania

  1. Obierz pietruszkę, pokrój w średnią lub mała kostkę i wrzuć do garnka. Następnie obierz ząbki czosnku i dodaj w całości do pietruszki.
  2. Zalej pietruszkę bulionem i gotuj do miękkości, po czym dolej mleczko kokosowe i zmiksuj.
  3. Posmakuj, czy zupa Ci odpowiada. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Życzę smacznego -
http://opycha.pl/zupa-krem-z-pietruszki/

Podziel się
Poprzedni post Kolejny post