Szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą

11 czerwca 2018opycha.pl

Dzisiaj mam coś ekspresowego! Z racji tego, że każdego dnia częściej widzę wszędzie pytania "dajcie propozycje na szybki obiad", "dajcie coś prostego, bo nie lubię gotować" postanowiłam wyciągnąć pomocną dłoń w tym temacie. Podaję przepis na szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą. Są dość syte, więc proponuję zjeść jeden na mały głód, albo dwa na większy. Jeśli zdecydujesz się na jeden, to ten drugi może poczekać w lodówce i najwyżej go sobie później podgrzejesz na patelni... Oczywiście użyłam gotowych wrapów, bo gdybym jeszcze kazała robić własnoręcznie tortille, to przepis już nie byłby szybki.

Szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą

Szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą

Ilość porcji: 2 sztuki

Stopień trudności: proste

Składniki

  • 2 wrapy (ja miałam pełnoziarniste)
  • mała puszka tuńczyka w kawałkach (lub pół normalnej puszki) w oleju lub sosie własnym
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • spory lub średni pomidor
  • ok. 100 g sera startego na dużych oczkach (ja miałam mozarellę)
  • garść kolendry lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. Pokrój pomidora w średnią kostkę. Fasolę odsącz z zalewy. Kolendrę lub pietruszkę drobno posiekaj.
  2. Do miski wrzuć tak przygotowane składniki, dodaj kawałki odsączonego tuńczyka, starty ser, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  3. Rozgrzej suchą patelnię (najlepiej grillową). Na każdym wrapie ułóż połowę farszu tak, aby znalazł się na jego brzegu. Zawiń kawałek wrapa jak naleśnik, po czym złóż skrajne boki do środka i ciasno zwiń do końca. Takie zawiniątko połóż na rozgrzanej patelni i podgrzewaj, aż wrap się zrumieni, po czym obróć na drugi bok i zrób dokładnie tak samo. Twoje szybkie wrapy z tuńczykiem i fasolą są już gotowe!
Życzę smacznego - Ania
http://opycha.pl/szybkie-wrapy-z-tunczykiem-i-fasola/

Podziel się
Poprzedni post Kolejny post

Privacy Preference Center

Advertising

Analytics

Other