Serowa pasta kanapkowa z sera typu lazur

10 stycznia 2018opycha.pl

Dzisiaj mam coś dla wszystkich fanów sera! Przepis jest banalnie prosty, a może dać wiele szczęścia każdemu wielbicielowi sera z niebieską pleśnią. Ponadto serowa pasta kanapkowa z sera typu lazur, którą dzisiaj proponuję jest bogata w smaku, ale świetnie skomponuje się również z innymi składnikami na kanapce, natomiast jest bardziej praktyczna w zastosowaniu niż normalny ser. Nie spada z kanapki, nie trzeba stosować innego smarowidła. Ja już swoją zjadłam, a Ty nie czekaj, tylko leć do garów!

Serowa pasta kanapkowa z sera typu lazur

Serowa pasta kanapkowa z sera typu lazur

Ilość porcji: ok. 100 g

Stopień trudności: proste

Składniki

  • - 100 g sera typu lazur (z niebieską pleśnią)
  • - 3 łyżki oliwy
  • - 1/4 szklanki mleka

Sposób przygotowania

  1. Ser pokrój w niedużą kostkę. Do rondelka wlej oliwę i rozgrzej na małym ogniu, po czym wrzuć do niego także kawałki wcześniej pokrojonego sera. Dalej podgrzewaj, wciąż na małym ogniu.
  2. Gdy ser się zacznie rozpuszczać przemieszaj go, wlej mleko i dalej podgrzewaj na małym ogniu często mieszając do momentu, aż "sos" się zredukuje i zgęstnieje.
  3. Przelej masę serową do miseczki lub słoiczka i odstaw na jakiś czas, aby stężała. Twoja serowa pasta z sera typu lazur jest już gotowa!
Życzę smacznego - Ania
http://opycha.pl/serowa-pasta-kanapkowa-z-sera-typu-lazur/

Podziel się
Poprzedni post Kolejny post