Figa z serem feta i miodem

4 września 2017opycha.pl

Podczas ostatniej podróży po Bałkanach jeden z towarzyszy powiedział "ale bym teraz zjadł ser z miodem". Jak to usłyszałam, to nie mogłam się otrząsnąć... Ser z miodem? Feeee... Coś jednak musiało się w mojej głowie poukładać, bo po przyjeździe do Grecji wzięło mnie na wariację na ten temat, czyli figę z serem feta i miodem. Niestety nie zdążyłam tego specjału przygotować, choć figi leżały w Kavali dosłownie na chodniku. Na szczęście import się rozwija, możemy bez problemu zakupić w Polsce egzotyczne warzywa, owoce oraz produkty dziedzictwa kulinarnego innych krajów. Zatem śmigaj do sklepu po figi, ser feta, miód pewnie już masz!

Ilość porcji: 1 osoba

Stopień trudności: proste

Figa z serem feta i miodem

Składniki

  • 1 figa
  • ok. 30 g sera feta
  • 2-3 łyżki płynnego miodu (najlepiej gryczany)

Sposób przygotowania

  1. Pokrój figę w ósemki, po czym rozłóż na talerzyku.
  2. Pokrusz na figę ser feta. Kawałki nie powinny być zbyt duże.
  3. Polej całość miodem.
Życzę smacznego -
http://opycha.pl/figa-serem-feta-miodem/

Podziel się
Poprzedni post Kolejny post